A Day in Cameron Highlands

22 April


To anyone reading this, I have a message for you. HEALTH is THE BEST WEALTH, so pleaseee appreciate your health. Kesihatan tu satu nikmat Allah yang sangat berharga. Saya sebenarnya baru baik daripada demam selama hampir 10 hari akibat diserang virus Influenza B. Masa demam tu, saya sedar yang kesihatan tu sesuatu yang tak dapat kita ganti dengan apa pun. When youre sick to the point that you cant even get up to pee (sampai menangis sebab badan dan kepala tak larat sangat nak bangun tapi pada masa yang sama kena pergi buang air 😂😅), you'll realize that theres nothing you'd want more than just to be healthy again. Saya bersyukurrr sangat sebab sekarang dah kembali sihat dan dah boleh pergi jalan jalan hehehe. Okaylah, berbalik kepada cerita tentang Cameron Highlands. The last time I visited Cameron was when I was in standard 6.



 Sebaik turun je dari bas, udara nyaman dan dingin terus menyapa kami. Sejuknya! Kalau seluruh Malaysia sejuk macam ni kan best haha. Cameron sangat tenang. You can see pretty flowers almost anywhere. Kat divider tepi jalan pun ada je bunga bunga cantik yang tumbuh. Theres a lot of pretty OOTD spots too haha. I had a good time taking photos of these flowers. These photos have no filters and are not edited in any way.









We had cake for breakfast at this Boh Cafe. Variety of cakes with affordable prices. The one we had was Strawberry Boh Tea Cheesecake. Tak manis sangat, sedap! Selain kek ni, ada pelbagai lagi kek lain yang menarik. Rasa macam nak cuba semua tapiii diet hahaha.





Untuk makan tengah hari, kami singgah di pekan Tanah Rata. Kat sini, saya ambil kesempatan untuk jumpa sahabat dari zaman UKM dulu, Nanard Amir. Nad memang tinggal kat Cameron, dan sempat juga saya curi masa dia yang tengah sibuk meniaga (Nad buka kedai makan di Tanah Rata). Setelah hampir tiga tahun tak jumpa, Nad (sekarang Puan Nad ok 😜) tetap cantik. Rindunyaaa zaman kita lepak bergosip atas katil sama-sama kat kolej dulu. :') Ada umur kita jumpa lagi ye Nad.



Petang tu kami singgah di Kea Market. Kat sini, strawberi segar dan murah sangat! Bunga-bunga segar pun banyak. Harga bunga kat sini memang serius murah, tak dapat kat tempat lain! Saya beli tiga jenis bunga yang telah diawet (tahan dua tahun) dan dapat percuma lagi dua jambak bunga ros segar pada harga RM20 jeee. Teh dari Cameron pun banyak dijual di sini.

The flowers I bought

Pretty flowers sold here

Variasi teh yang dijual
Oh, as an ice cream lover, I didnt miss the chance to try this Puku ice creams! I tried their strawberry ice cream and it was REALLY GOOD. Seriously, pada gigitan pertama lagi dah terus jatuh cinta dengan ais krim ni. Habislah kalau teringin lagi lepas ni kena pergi Cameron lah haha.

Im drooling as I type this blog entry hahaha
OOTD. Depan Starbucks pun bolehlah 😜

It was just one day but I had so much fun! Thank you Cameron, and thank you dear friend Izzati Azmi for helping to take awesome photos of me hehehe. This one is my favourite! 👇



Lepas ni tak pastilah bila lagi boleh jalan-jalan macam ni. Dah kena mula fokus untuk PhD (yes I recently started my PhD journey!) hehe. Im quite nervous about this, but if your dreams doesnt scare you, maybe its not big enough. I believe I can do this, Insyaallah. 😀💖

Salam sayang,
Jaji

You Might Also Like

0 comments